Zsaroló álellenőrök: jól ismerték a NAV rendszerét

Magyar Hírlap2011. december 21. 09:03

Zsaroló áladóellenőröket fogtak el tegnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi osztályának munkatársai Budapesten - írja a Magyar Hírlap. A két elkövetőt akkor érte tetten a rendőrség, amikor négymillió forintot vettek át áldozatuktól.

A lap információi szerint, hogy a tettesek hárman voltak, egyiküknek azonban sikerült elmenekülnie a rendőrök elől. A gyanú szerint lebukásukig már huszonötmillió forintra tettek szert a vállalkozótól, akinek egyébként tetemes adótartozása volt.

A banda azzal az ígérettel zsarolta ki a milliókat, hogy a közeli jövőben nem lesz a cégnél adóvizsgálat, illetve a tartozását eltörlik. A tettesek jól ismerték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) működését, és különféle informatikai trükkökkel hitették el áldozatukkal, hogy valóban adóellenőrök.

A hatóság az elmúlt években többször is figyelmeztett: az ellenőrzést végző személy fényképes hatósági igazolványa felmutatása mellett minden esetben hivatalos, pecséttel ellátott megbízólevéllel köteles igazolni magát az ellenőrzés megkezdése előtt.

 

Címkék: