Minden forintra lecsapott az adóhatóság: rekordösszeg végrehajtásból

Pénzcentrum2011. december 8. 15:55

Az idén lezárult adó-végrehajtási esetek száma 25,5 százalékkal több az előző évinél. Csaknem 300 milliárd forintot sikerült beszedni a kinnlévőségekből - közölte a feketelista.hu.

Turbó üzemmódra kapcsolt az adóhatóság az adóhátralékok beszedésében: a tavalyinál 11,7 százalékkal több bevételt szedett be végrehajtásból. Az adóhatóság adatain alapuló közlemény szerint jelentősen nőtt a beszedési hatékonyság: a korábbi évek átlagos 2 százalékához képest az idén 20 százalékra javult. A vállalati és a lakossági teljes adóhátralék jelenleg 2 170 milliárd forintra rúg, egy év alatt lényegében nem változott ez az összeg. Összesen 299,4 milliárd forint kinnlevőséget szedett be az adóhatóság.

A feketelista.hu összeállította az adóvégrehajtás alatt állók 100-as TOP-listáját, feltüntetve azokat, akiknek neve a legtöbbször szerepel a kimutatásban. Egy évvel korábban három cég holtversenyben állt az ellenük hozott egyenkénti 26 végrehajtási határozattal a lista élén. Most ehhez a helyezéshez 34 határozatra volt szükség. Annyiban nincs viszont változás, hogy az első két helyet továbbra is a tavalyi éllovasok tartják.

A dombóvári Kapos-Petrol 2005 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a kaposvári Barbix 2000 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ellen az utóbbi három, illetve négy év alatt egyaránt 34-34 alkalommal rendeltek el adóvégrehajtást.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán 33-33 elmarasztalással négyen állnak: a balatonboglári VG Komplex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a szekszárdi HB Szerelőipari Bt., a kaposvári Natur Arkánum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a závodi Térkő Center Kereskedelmi Kft. A tavalyi összesítésben az első tízbe sorolt cég közül egy év alatt egyiknek sem sikerült lekerülni a százas TOP-listáról, legfeljebb hátrébb csúsztak - állapítja meg a közlemény.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: