Idén vámvizsgálat is lesz a Szigeten

Pénzcentrum2011. augusztus 8. 12:02

Az idén is végez ellenőrzéseket a Szigeten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó-, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. A revizorok és a pénzügyőrök főként a kereskedőket és a szolgáltatást nyújtókat keresik fel.

Az idei fesztiválon új fizetési mód, a Pay-Pass kártyás készpénzkímélő rendszer mutatkozik be, melynek bevezetése előtt az adóhivatal munkatársai többször is egyeztettek a szervezőkkel. Fontos tudni, hogy ez a fizetési mód nem mentesíti a kereskedőket a számla vagy nyugtaadás kötelezettsége alól - tájékoztatta lapunkat a hatóság. A korábbi évek tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy a fesztiválon évről évre javul az adózási fegyelem.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azonban nemcsak hatóságként, hanem kiállítóként is jelen lesz a Hajógyári-szigeten. A Múzeumi Negyedben a fesztiválozók nem csupán a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum legérdekesebb darabjait láthatják, hanem játékos vámvizsgálaton is részt vehetnek, sőt egy fénykép erejéig pénzügyőr egyenruhát is ölthetnek.

 

Címkék:
pay pass,