Így csalnak a securitysek: a mindennapok apró trükkjei

Pénzcentrum2011. április 11. 12:05

Lebukott egy vagyonvédelmi cégcsoport, amelyik mintegy félezer dolgozót jelentett be minimálbéren, miközben jóval többet fizetett nekik  - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Volt olyan alkalmazott, aki a saját autójára irreálisan magas költségtérítésként vette fel a különbözetet, mások egyszerűen zsebbe kapták a pénzt. A cégcsoport 11 képviselőjét és alkalmazottját gyanúsítják adócsalással, számvitel rendjének megsértésével és magánokirat-hamisítással.

A vagyonvédelmi társaságok mintegy ötszáz főt alkalmaztak munka- vagy megbízási szerződéssel, de gyakorlatilag senki nem annyit és annyiért dolgozott, mint azt a cégvezetők a hatóságoknál bejelentették. Miközben papíron 4-6 órás munkaidőben minimálbérért foglalkoztatták a cégek munkatársait, a valóságban volt, aki havonta 320 órát is dolgozott hivatalos bére többszöröséért.

Az alkalmazottak egy része saját autójára vett fel költségtérítést irreális távolságokra, mintha naponta több száz kilométert tennének meg, mások mindenféle elszámolás nélkül kapták meg a pluszpénzt. A szabálytalan kifizetések után be nem vallott adó- és járulékterhek elérik az 50 millió forintot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénzügyi nyomozói több mint ötszáz embert hallgattak ki, hogy kiderüljenek a részletek. Egyebek mellett arra is fény derült, hogy mind a négy cég hátterében ugyanaz a személy áll. A nyomozás befejezése után az ügyet a nyomozók vádemelési javaslattal továbbították a Székesfehérvári Városi Ügyészségre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: