Diákok ezrei dolgozhatnak önkéntesen

Magyar Nemzet2011. február 8. 08:32

350-nél is több iskola jelentkezett a diákok közösségi munkáját támogató Társadalmi szolidaritás (Társ) program pályázatára - írja a Magyar Nemzet.

A jelentkezési határidő február elején járt le. Márciusban kísérleti jelleggel több ezer diák kezdi meg a munkát, amelynek célja nem a pénzkeresés, hanem a rászorulók segítése lesz.

A programot a A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős, valamint szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága hirdette meg. A kiírás szerint a pályázat célja, hogy a felnövekvő nemzedékek körében szemléletváltás következzék be a szűkebb és tágabb környezetükhöz, a rászorulókhoz, és a közjóhoz fűződő viszonyuk tekintetében.

A kormányzati szándék szerint ezzel a fiatalok lehetőséget kapnak az aktív állampolgári létre való felkészülésre: saját élményű tanuláson keresztül kívánják fejleszteni szociális érzékenységüket, és számos olyan kompetenciájukat (együttműködés, problémamegoldás, projektmenedzsment, felelős döntéshozatal, vezetői készségek, stb.), amelyek megszerzése elengedhetetlen a tudatos, felelősségteljes állampolgári léthez.

Hosszú távú cél, hogy a társadalmi szolidaritást, bizalmat fejlesztő tevékenységek, az iskolai közösségi szolgálat - a nemzetközi érettségi mintájára - megfelelő előkészítéssel előfeltételként beépüljön az új érettségi rendszerbe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: