Magyar celeb a tízmilliárdos számlabotrányban? Amit eddig tudni lehet

Pénzcentrum2010. október 9. 14:02

Lapinformációk szerint Növényi Norbert a zöldség-gyümölcs bizniszben spórolt össze magának közel félmilliárdot hamis számlákkal. A sportoló-színésznek már a bankszámláját is zárolták a 420 milliós adócsalás miatt. A házkutatás során pedig készpénzét is lefoglalták.

Közel 15 milliárd(!) forintos számlagyáros adócsalás kapcsán került a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) látókörébe Növényi Norbert. Az olimpiai birkózót még a múlt héten hallgatták ki a nyomozók, de akkor el is engedték. A Blikk akkori értesülései szerint egy export-import zöldségekkel foglalkozó cégnél kezdtek el vizsgálódni az adónyomozók, és ennek kapcsán jutottak el Növényi Norberthez.

A pénzügyőrök gyanúja szerint a gyanúsítottak 2009 januárja óta nem fizették be az áfa egy bizonyos részét, a szálak elvezethetnek más európai uniós országba, ahová a cégek zöldséget és gyümölcsöt vittek ki. Azt azonban akkor még nem lehetett tudni, hogy Növényinek milyen szerepe volt a csalásban.


A Napi Ász szerint a bűntetőeljárás egy magyarországi forgalmazó ellen indult, aki 15 milliárd forintnál is több értékben fogadott be hamis számlákat. A fiktív papírokat a VPOP által csak "számlagyárként" megnevező körtől kapta, és ugyanezen számlagyárosok "dolgoztak" Növényinek is, aki így 420 milliónyi áfa megfizetése alól vonta ki magát...

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Korábban Növényi Norbert annyit mondott munkájáról, hogy termelőkkel tartja a kapcsolatot, és az áruk eladásának levezénylésében segít. A celeb valóban ért a zöldség-gyümölcs export-importhoz, hiszen annak idején agrármérnöki diplomát is szerzett.

Az ügyben egyébként 18 embert hallgattak ki, tizenkettőjüket őrizetbe is vette a rendőrség, három főnek pedig házi őrizetét rendelte el a bíróság.

Címkék: