Lemondott a PSZÁF elnöke!

Pénzcentrum/MTI2010. június 29. 09:15

Lemondott Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke június 30-i hatállyal azt követően, hogy a felügyelet 2009. éves jelentését a parlament hétfőn nagy többséggel elfogadta.

Farkas Ádám közleményében úgy fogalmazott: "tekintettel arra, hogy a hatályos törvényi szabályozással összhangban 6 éves időszakra szóló kinevezésem 2009 nyarán kevesebb, mint egy évvel a közelgő választások előtt történt, úgy tartottam tisztességesnek, hogy az újonnan megalakult kormány számára lemondásommal megteremtem a lehetőséget arra, hogy a továbbiakban az általa jelölt szakember irányíthassa a Felügyelet munkáját".

Farkas Ádám szerint elnöki periódusa alatt "a Felügyelet szakmai munkájában a törvényi szabályozási környezet változásai és a belső átalakítások következtében sikerült komoly minőségi javulást elérni."

"Erősödött a pénzügyi intézmények ügyfeleinek védelme, szorosabbá vált a kulcsfontosságú pénzügyi csoportok működésének felügyelete, időben sikerült fellépni több olyan szervezettel szemben, amelyek jogsértő magatartásukkal a pénzügyi piacok átlátható működését zavarták, vagy ügyfeleik érdekeit széles körben sértették" - emelte ki közleményében a távozó elnök.

Címkék: