A telemarketingeseket tényleg mindenki gyűlöli?

Pénzcentrum2010. május 22. 11:02

Egy amerikai közvélemény kutatás eredményei szerint az emberek közül sokan inkább egy hónapig felhagynának a szexszel, minthogy egy hétig telemarketingesként kelljen telefonálgatniuk.

Egyedül a gyökérkezelést tartják az emberek rosszabbnak az úgynevezett hideghívásnál, vagyis az olyan telemarketinges munkánál, amikor ismeretlen embereket kell felhívni telefonon, akik nem is számítanak a hívásra - derül ki egy több mint 1200 fős közvélemény kutatásból, amely a sales-es munkák, illetve ezt végző emberek iránti attitűdöt vizsgálta.

Öt opció közül lehetett választani, melyből minden harmadik válaszoló a gyökérkezelést tartotta legrosszabb lehetőségnek, 23 százalékuk a hideghívást (cold call), míg 18 százalékuk úgy gondolja, hogy a legrosszabb az lehet, ha egy hónapig meg kellene tartóztatniuk magukat szexuálisan.

A közvélemény kutatásban részt vevőktől azt is megkérdezték, hogy milyen ügynökökben bíznak meg a leginkább. A válaszolók szerint a legkevésbé az autókat értékesítő ügynökökben bíznak, őket követik a pénzügyi tanácsadók, míg a kiskereskedelmi eladókat tartják a legmegbízhatóbbnak az értékesítők közül.

A házalóügynököket tartják a legidegesítőbbnek, a legkevésbé pedig az e-mailen illetve valamilyen közösségi siteon való megkeresést tartják zavarónak.

Címkék: