A szabadkőművesek Brüsszelbe költöznének

Pénzcentrum2010. február 18. 15:02

A szabadkőművesek egy része irodát nyitna Brüsszelben, hogy lobbizzon az egyre erősödő egyházi befolyás ellen az EU intézményeiben - írta az EUObserver.

A szabadkőművesek rendjének igenis politizálnia kellene a szó pozitív értelmében, vagyis szót emelni a szekularizáció mellett és véleményt formálni az EU és a tagországok döntéseivel kapcsolatban - nyilatkozta Jean-Michel Quillardet, a francia páholya volt nagymestere. A tagság azonban még mindig megosztott abban a tekintetben, vállalják-e a nyilvánosságot azzal, hogy irodát nyitnak Brüsszelben.

A brüsszeli iroda első és legfontosabb dolga az európai polgárság fogalmának terjesztése lenne. Eszerint az Unió tagjai elsősorban európai állampolgárok és csak utána zsidók, feketék, homo- vagy heteroszexuálisok - mondta Quillardet.

2008-ban egyébként José Manuel Barroso, az Európai Bizottság feje találkozott néhány- köztük a francia - páholy vezetőivel és még abban az évben levelet is küldött az Athénban tanácskozó nemzetközi szabadkőműves konferenciának.

Címkék: