Újabb celeb keveredett adócsalás gyanújába - mindent tagad

Pénzcentrum2010. január 6. 16:48

Árverésre bocsát egy pár, Diego Maradonától lefoglalt gyémánt fülbevalót az olasz adóhatóság. Azt remélik, hogy a bevétel valamennyivel csökkenti majd az egykori futballsztár hatalmas adósságát.

Az ékszer értékét négyezer euróra becsülik, s akkor került a hatóság birtokába, amikor az argentin világsztár szeptemberben az ország egyik klinikáján fogyókúrázott.

Hoppá! Magyar celeb az APEH feketelistáján!

A dél-amerikai válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya még abból az időből halmozott fel bődületes - a hírek szerint 31 millió eurós - adótartozást Olaszországban, amikor az SSC Napolinál légióskodott (1984 és 1991 között). Maradona azzal védekezik, ő teljesen ártatlan az ügyben, egykori klubjának kellett volna befizetnie a fenti összeget.


Fotó: buenosairesherald.com


Az árverést január 14-én tartják, a hírek szerint Maradona rajongói már gyűjtést kezdtek az ereklye megszerzéséért. A Napoli-szurkolóknak legalább 4 ezer eurót kell összegyűjteniük, hogy megvehessék az ékszert.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az olasz adóhivatalnak nem ez az első ilyen akciója, néhány éve a legendás focista két Rolex óráját foglalták le.

Címkék: