Kétezernél is több középiskolást mozgósított az APEH

Pénzcentrum2009. november 13. 15:32

Csaknem félezer csapat jelentkezett az adóhatóság második alkalommal meghirdetett versenyére, a RangAdóra.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal másodszor hirdette meg a fiatalok adótudatosságra nevelését segítő vetélkedőjét, a RangAdót. 250 iskolából 448 csapat jelentkezett a megmérettetésre. Az eredetileg meghirdetett november 6-i határidő helyett, november 11-ig jelentkezhettek a versenyre az 5 fős csapatok, a hónap végén pedig már az első internetes forduló kezdődik.

Az adótudat formálása az állami adóhatóság egyik kiemelt célja, ezért is hirdette meg tavaly első alkalommal vetélkedőjét középiskolásoknak. A nagy sikert aratott verseny a múlt évihez hasonló formában újra indul.

A legnagyobb érdeklődés a vetélkedőre a közép-magyarországi és az észak-alföldi régióból mutatkozott. Előbbiből 87, a másikból 81 öt fős csapat regisztráltatta magát. Az oktatási intézmények közül a budapesti Károlyi Mihály Gyakorló Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola a listavezető. 14 csapatuk valamelyike próbálja megismételni az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium tavalyi sikerét.

A verseny hamarosan "élesbe" fordul, hiszen november végén már a világhálón zajlik a vetélkedés, majd jövő tavasszal a regionális döntők után ezek győztesei mérhetik össze tudásukat a fiatalok adótudatosságra nevelését szolgáló játékos tudáspróbán - tájékoztatott közleményében az adóhivatal.

Címkék: