Komoly tartozások az APEH adóslistáján

Pénzcentrum2009. november 4. 17:32

5.32 milliárd forint a rekord a 2009 harmadik negyedévében jogerőre emelkedett APEH tartozások között. A top adósok listáján összesen 181-en szerepelnek, köztük 55 magánszemély is található.

2.96 milliárd forint megállapított adóhiánnyal és 2.36 milliárd forint megállapított jogkövetkezménnyel a KPHS építőipari vállalat 2009 harmadik negyedévének legnagyobb adótartozója. A listán rajta kívül még 125 nem magánszemély található, azon cégek és egy önkormányzat, amelyek megállapított adótartozása az előző negyedévben elérte a 100 millió forintot.

A magánszemélyek közül a 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkezők nevét, lakcímét és tartozásait köteles az APEH minden negyedév után 30 napon belül publikálni az adózás rendjéről szóló törvény értelmében. A közlemény szerint a magánszemélyek közül a legutóbbi időszak legnagyobb adótartozását Kántor Péter kiskunhalasi lakos hozta össze, aki a 254 millió forintos adótartozásával és a 229 millió forint megállapított jogkövetkezménnyel még a vállalati mezőnyben is az első harmad vége körül szerepelne.

A lajstromban megtalálható egy önkormányzat is. A Békés megyében fekvő Csorvás város 571 millió forint adótartozással szerepel a lista "előkelő" 14. helyén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felsorolásban összesen több mint 40 milliárd forint adótartozás van számba véve, és ehhez mintegy 20 milliárd forint jogkövetkezmény társul. Az 1 milliárd forintnál is nagyobb összes tartozással rendelkező vállalkozások száma tizenöt, a 100 millió forint feletti összes tartozással rendelkező magánszemélyek pedig kilencen vannak. Közülük Német Attila András pécsi lakos háromszor is szerepel a névsorban, mindháromszor horribilis, 110-140 milliós összegekkel.

Az APEH nagy összegű adósok listáját ide kattintva nézheti meg.

Címkék: