Rendőrkutya támadt a magyar bébiszitterre

Pénzcentrum2009. október 17. 14:01

Komoly sérüléseket szenvedett egy magyar lány Nagy-Britanniában, ahol egy rendőrkutya támadta meg - tévedésből.

A 24 éves Tóth Ági júliusban érkezett Angliába nyelvet tanulni, közben pedig bébiszitterként dolgozott egy dél-londoni családnál. A lány épp zenét hallgatott a felső emeleti szobájában, amikor az ajtó kivágódott és egy rendőr állt az ajtóban egy rendőrkutyával egyetemben. Ági nem gondolt semmi rosszra, ám köszönni sem volt ideje, mikor a kutya ráugrott - írta a Daily Mail.

A rendőrök egy közeli betörés elkövetőit üldözték forró nyomon, kerítéseken és kerteken keresztül, amikor egyikük meglátta, hogy a családi háznak, melyben Ági lakott a kerti ajtaja nyitva van. Mivel azt hitték, a betörők oda menekültek be, kutyával mentek be a házba. Bár állítólag kiabáltak, hogy érkeznek, Ági nem hallott semmit, mivel zenét hallgatott a szobájában.

Bár a kutya gazdája hamar rájött a hibára, a kutya nem egykönnyen eresztette el áldozatát. Öt perc is eltelt, mire sikerült levakarni Ági lábáról az állatot, aki néhány igen mély harapásnyomot hagyott maga után. A kórházban a lány tetanuszoltást és antibiotikumokat kapott. Annak ellenére, hogy a tévedés nyilvánvaló, a rendőrség azóta sem kért bocsánatot, sőt nem is keresték a lányt.

Címkék: