A Coca-Cola nem hagyja annyiban: küzd a zsíradó ellen!

Pénzcentrum2009. szeptember 30. 14:02

A Coca-Cola, és legnagyobb független palackozó vállalata, a Coca-Cola Enterprises úgy döntöttek, kapmányt indítanak a tervezett "zsíradó" kivetése ellen, szerintük ugyanis nem ez a megfelelő módszer az elhízottság kezelésére.

Az Egyesült Államokban felmerült már többször felmerült a szénsavas üdítőitalok megadóztatásának ötlete, így küzdve a széles rétegeket súlytó elhízottság problémája ellen. A tervek szerint unciánként egy cent adót vetnének ki az italokra.

A gyártók, de főként a Coca-Cola ellenzi ezt, így nyomtatott, és digitális formában is kampányt indítanak az USA - forgalom szempontjából legfontosabb - hét államában. Közönségkapcsolatok ápolásán túl, előadásokat, és oktatásokat is tartanának a fogyasztók számára, melyben felhívnák figyelmüket az egészséges életmódhoz szükséges táplálkozási, és testmozgási szükségletekre.

A cég szóvivője, Diana Garza a Reutersnek elmondta, szerintük az elhízottság problémáját nem a fogyasztók megsarcolásával kellene megoldani. Mivel a döntést a Kongresszus hozza meg végül, a kampányban nagy hangsúlyt fektetnek a politikai publikációkra is.

Címkék: