Hol kereshetsz a legtöbbet Amerikában

Pénzcentrum2009. szeptember 22. 13:32

Amerika a végtelen lehetőségek országa, de egyáltalán nem mindegy, hogy az 51 állam közül melyikbe is indulunk neki munkát keresni.

Az Egyesült Államok legjobb fizetésekkel kecsegtető állama Maryland lett, immáron harmadik éve folyamatosan - derült ki a Census Bureau legfrissebb felméréséből. A Washington DC-nek munkaerőt biztosító államban az átlagos éves kereset háztartásonként 70 545 dollár volt, ami mai árfolyamon számolva 13,4 millió forintot jelent.

Az adatok azonban ennél sokkal érdekesebb tényekre mutatnak rá. A legmagasabb kereseteket messze délnyugaton és a főváros, Washington körül található államokban lehet összeszedni. A legszegényebb államok délen találhatóak, közülük is Mississippi végzet az "élen" 37 790 dolláros átlagkeresettel, mely alig több, mint a fele a marylandi jövedelmeknek.

Az azonban, hogy Marylandben kétszer olyan gazdagok lennének az emberek, mint Mississippiben, erős túlzás. A megélhetési költségek ugyanis a gazdagabb államokban általában jóval magasabbak: az előbbi állam Bethesda nevű városában például 52 százalékkal magasabbak, mint az utóbbiban található Tupeloban.

Címkék: