A cseheknek humorérzékük nincs, mi túl magabiztosak vagyunk!

Pénzcentrum2009. március 17. 09:15

Egy nemzetközi felmérés eredményei szerint a hazai vezetők teljesítménye utolsó előtti helyre elég Kelet-, Közép-Európában, legalábbis az itt dolgozó külföldiek értékelése alapján. Ennek okaként elsősorban a hazai menedzserek elbizakodottságát említették.

A Target nemzetközi személyzeti tanácsadó cég, valamint a Henley Business School által, tavaly ősszel végzett felmérés során mintegy 1200 vezetőtől kaptak választ harminc kérdésre, melyek közül ötödük hazai volt, őket tekintették kontrollcsoportnak.

Az eredmények szerint a régióban dolgozó expatok kilencven százaléka jól érzi magát itt, és zömében az üzleti környezetet is aktívnak és dinamikusnak tekintik. Három tényező azonban általánosan rontja a régió megítélését: a gyenge csapatmunka, a határidők figyelmen kívül hagyása és a személyes felelősségvállalás hárítása.

Általános tényező, hogy az itt dolgozó külföldiek a nőket sokkal jobb munkaerőnek, és vezetőnek tartják a férfi társaiknál. A helyi vezetőkből hiányolják ugyanis a stratégiai gondolkodást, a rugalmasságot, és a kezdeményezőkészséget a problémák megoldásakor.

Régiós bontásban a lengyel vezetők kerültek az első helyre, különösen a korrupció tekintetében, ők tehát a legtisztább kezűek, a legügyfélbarátabbak. A szlovákok lojalitásukkal, rugalmasságukkal kerültek a második helyre. Csehország a kellemes életkörülményekkel, megbízhatóságukkal, pontos vezetőkkel vívták ki maguknak a harmadik helyet, azonban náluk a humorérzéket hiányolták.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A románok vezetőket szorgalmasnak, ambiciózusnak, kulturális különbségeket elfogadónak ismerték meg, míg a legrosszabb helyre a bolgárok kerültek, különösen korrumpálhatóságuk miatt.

A hazai vezetőkről úgy vélik, nem tudják elviselni az építő jellegű kritikát, és mindent annak fényében tesznek, hogy "ez hazai sajátosság". A kedvesség és barátságosság az üzleti kapcsolatokban teljesen eltűnik, és a leggyengébbek vagyunk a kulturális különbségek elfogadásában is.

Címkék: