Kirúgtak? Kezdj új életet!

Pénzcentrum2009. március 3. 10:00

Ha elvesztetted az állásod, még nem történt tragédia. Fogd fel úgy, hogy itt a lehetőség, hogy új életet kezdj. Menj el külföldre utazni, vagy ha nincs pénzed, vállalj állást egy egzotikus országban működő alapítványnál. Esetleg ülj vissza az iskolapadba.

Meglepő hatásai is vannak a válságnak: a brit felsőoktatási jelentkezések adatsoraiból kiderült, hogy idén nyolc százalékkal többen jelentkeztek valamely felsőoktatási intézménybe hallgatónak, mint tavaly - a 21 éven túliak soraiból. Egyes üzleti iskolákban az arány a 20 százalékot is meghaladta.

De egyre felkapottabbak az önkéntes külföldi munkák is a fiatalabbak körében, a Projects Abroad decemberben 55 százalékkal több jelentkezőt regisztrált, mint egy évvel korábban. A jelentkezők nagy része kirúgott fiatal dolgozó volt. Ausztrália is felkapott célpont a munkanélküliek körében, a munkavállalói vízumért folyamodó britek száma 29 százalékkal ugrott meg a tavalyi év utolsó hónapjában.

Akinek viszont sikerült kiharcolnia egy kellemes végkielégítést, inkább felkapja a hátizsákot és nekiindul a világnak. Egy világkörüli repülőjegy már 1 300 fontért kapható, ami egy átlagos 3-5 ezer fontos végkielégítést figyelembe véve nagyon is jó befektetésnek tűnik. Különösen, hogy ha elég hosszú időre utazik el az ember, visszatérve egy sokkal egészségesebb munkaerőpiac fogadja majd.

Címkék: