Újabb teher: Itt a szexadó!

Pénzcentrum2009. március 2. 09:30

Az újabb bevételi forrásokat kereső törvényhozók azt tervezik, megemelik a pornóújságok, a sztriptízbárok és más, erotikus jellegű szolgáltatások adótartalmát. Ráadásul újfajta járulékokat is kivetnének.

Az USA több állama, így Florida is nagyobb adóbevételhez szeretne jutni a szexiparból. Számítások szerint ha a sztriptízklubokba járók 5 dollárral többet fizetnének, az dollármilliókban kifejezhető többletet jelentene az állami kasszáknak. Péntek és szombat esténként ugyanis általában tömve vannak az ilyen szórakozóhelyek parkolói, az üzlet remekül megy.

A törvényhozók szerint újfajta, az iparágra kivetett adók is elképzelhetőek. Ezek elsősorban a szexuális témájú honlapokat, illetve a segédeszközöket és filmeket árusító boltokat érintenék.

Az üzletek tulajdonosai sem tiltakoznak különösebben az új járulékok miatt. Ahogy egyikük mondta: "A mi üzletünk nagy haszonnal jár, mert az embereknek mindig igényt tartanak ezekre a szolgáltatásokra."

Ugyanakkor sokan úgy vélik, a gazdasági válság a szexiparra is negatív hatással van : Larry Flynt, a Hustler magazin kiadója és Joe Francis pornókirály az Egyesült Államokban szövetségi segélycsomagot sürget, amely megmenthetné az összeomlástól az ágazatot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerintük ötmilliárd dollár elegendő lenne ahhoz, hogy átvészeljék a nehéz gazdasági időszakot, és megelőzzék az évi tizenhárommilliárd dolláros forgalmú ipart a csődtől.

Az amerikai pornómágnásokhoz hasonlóan a pornókiadók Németországban is állami segélyért folyamodtak.

Címkék:
szexuális segédeszközök,