Te miket hazudnál egy állásért? Sokan a gyereküket is letagadják

Pénzcentrum2009. január 30. 09:15

A nehéz gazdasági helyzet, és a sorozatos elbocsátások miatt egyre többen féltik állásukat, melynek megtartásáért, vagy egy következő megszerzéséért akár hazudni is képesek vagyunk - írja a Világgazdaság.

Sokan táppénzre mennek, hogy ne rúghassák ki őket, míg mások épp egészségesnek adják ki magukat, nehogy a sok hiányzás miatt szemet szúrjanak főnökeiknek - mondta el a lapnak Szabadits István pszichológus.

De nem csak a munkájukat megtartani igyekvők, hanem az álláskeresők is gyakran lódítanak, sokszor már önéletrajzukban is, de főként az interjúkon. Gyakran nem mondják el, hogy munkanélküliek és elhelyezkedési problémájuk van, de még az is előfordul, hogy gyermekeiket tagadják le.

A szakember azonban találkozott már ellenkező esettel is, ahol egy 35 éves nő gyereket hazudott magának, nehogy azt higgyék, hamarosan szülni megy. A családdal kapcsolatos állításokat nem igazán lehet ellenőrizni ugyanis.

Ezzel szemben a karrierünkre vonatkozókkal könnyebb lebukni, hiszen egy jó HR-szakember egyből kiszúrja, ha például előző munkakörünkben ellátott feladatainkkal kapcsolatban túlzásokba esünk.

Címkék: