Források a munkahelyek megőrzése érdekében

Pénzcentrum2009. január 29. 14:45

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium forrásokat tett félre többek között a munkahelyek megőrzése érdekében - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter január 29-én csütörtökön a parlamentben.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter kifejtette, hogy a 2005-2007 között dinamikusan bővülő európai munkaerőpiacon 2008 elejétől 0,5 %-kal nőtt a munkanélküliség. Hazánkban tavaly év végén 30 ezerrel több volt a regisztrált álláskereső, mint egy évvel korábban.

A szociális  minisztérium a munkahelyek megőrzéséhez, valamint a csökkentett munkaidőben történő foglalkoztatáshoz szükséges fedezetek biztosítása érdekében forrásokat tett félre, leghamarabb a 16 milliárd forintos hazai forrásokat tudta a kormány mozgósítani - tette hozzá a miniszter.

A cégek hatmilliárd forintot igényelhetnek az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól, 10 milliárd forintról pedig a regionális munkaügyi központok készítenek munkaügyi programokat, és majd így lehet bekerülni a támogatotti körbe. Ezen összegeken túl az Európai Uniótól 60 milliárd forintnyi forrásra, illetve a hátrányos helyzetű emberek támogatását segítő programokra lehet majd számítani. Forrás: SZMM 

Címkék: