Számlával milliókért: január 1-je óta kilencezren jelentkeztek

Pénzcentrum2009. január 20. 09:45

A Szerencsejáték Zrt. havonta 10 millió forintot sorsol ki 10 szerencsés játékos között, aki lakossági szolgáltatásról számlát kér, és annak sorszámát elküldi sms-ben, vagy feltölti az internetre. Eddig kilencezren pályáztak - írja a Magyar Hírlap.

A játékra nevezni lehet például szobafestésről szóló számlával, de akár fodrásztól, ruhatisztítótól, cipésztől, vagy postai szolgáltatásért kapott számlával is.

A program célja a feketegazdaság kifehérítése lenne, azonban itt is, mint mindenütt, akadnak a megvalósulással kapcsolatban szkeptikus szakértők is.

A Magyar Adótanácsadók Egyesületének elnöke, Zara László szerint például átfogó adórendszer-változtatásra lenne inkább szükség, adócsökkentésre és ötszázalékos áfacsökkentésre ahhoz, hogy egy vállalkozónak ne érje meg kockáztatni a feketézéssel. Véleménye szerint kizárt, hogy egy család számlát kérjen például a szobafestésről, mikor anélkül legalább a 20 százalékos áfát megspórolhatja, de az sem ritka, hogy számla nélkül 40-50 százalékkal olcsóbb a szolgáltatás.

Címkék: