Mitől félnek a hazai hotelvendégek? Az APEH-től!

Pénzcentrum2009. január 16. 08:45

A vagyonosodási vizsgálatoktól tartó hazai tehetős turisták inkább külföldi célpontokat választanak, ami tovább apasztja a hotelek egyébként is gyengébbnek mutatkozó idei forgalmát - írja a Világgazdaság.

A jelenségre a Magyar Vendéglátó Szövetség főtitkára, Böröcz Lajos hívta fel a lap figyelmét, kiemelve, hogy a válság miatt megcsappant külföldi vendégforgalmat így a hazaiak sem tudják ellensúlyozni.

A Hunguest Hotels felső kategóriás szállodáiban - a társaság vezérigazgatója szerint - minden harmadik vendég érdeklődik arról, hogy kiadja-e adatait a szálloda az adóhatóság részére. A vagyonosodási vizsgálat hosszadalmas procedúrájától tartva ezért inkább a határ menti osztrák szállodákat választják az utasok.

A Pólus Palace Thermal Gold Club Hotelben szintén sokan mondanak vissza golfoktatás, illetve egyéb komplex szolgáltatásokat belföldi vendégek, ami egyébként a szálloda forgalmának 75 százalékát adja.

Az APEH a lap érdeklődésére elmondta, mivel a szállodák magas költségigényű intézmények, kötelesek nyilatkozni ügyfeleikről, amennyiben már elindított vagyonosodási vizsgálat folyik ellene.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Számos utazási iroda szerint azonban nem csak a hazai üdüléstől tartanak az utasok, hanem a külfölditől is, sokan mondtak ugyanis vissza 1-2 millió forintos luxusutakat az adóhatósági vizsgálatokra hivatkozva. Itt is el lehet azonban mondani, hogy adatszolgáltatási kötelezettsége az utazási irodáknak is csak elindított vizsgálat esetén van.

Címkék: