Meglepő eredmény: mire jó a hosszú gyűrűsujj?

Pénzcentrum2009. január 13. 10:00

Egy újabb, brit tudósok által készített kutatás megmosolyogtató eredménye szerint azok a tőzsdei brókerek, akiknek gyűrűsujjuk hosszabb a mutatóujjuknál, jóval sikeresebbek munkájukban, vagyis jobb befektetési döntéseket hoznak.

A Telegraph által idézett kutatás eredményeire persze tudományos magyarázatot is kerestek, miszerint ez a jellemző magasabb tesztoszteron szinttel áll összefüggésben, amely a magabiztosságot, a kockázatvállalást, az extra éberséget és gyors reakciót magyarázza, ezek a vonások pedig elengedhetetlenek egy sikeres bróker számára.

A kutatás alapján tehát azok a traderek, akiknek a gyűrűsujjuk és mutatóujjuk közötti különbség nagyobb volt, átlagosan hatszoros hozamot értek el társaikhoz képest. A vizsgálatba vont 44 londoni bróker üzletkötéseit mintegy 20 hónapon keresztül vizsgálta a korábban szintén üzletkötőként tevékenykedő cambridgei professzor, John Coates.

Korábban is végeztek hasonló kutatásokat az ujjak arányai, és a foglalkozásbeli sikerek összefüggéseit keresve, azonban ezek általában sporttevékenységhez, így kosárlabdához, síeléshez, futballhoz kötődtek.

Címkék: