Boeing: 4500-an repülnek!

Pénzcentrum2009. január 10. 12:00

Az amerikai repülőgépgyártó óriás elnöke 4500 munkavállaló elbocsátását jelentette be a tegnapi napon. A Boeing első embere szerint a jelenlegi nehéz gazdasági környezetben elkerülhetetlenné vált a kemény döntés meghozatala. A leépítést április végéig fokozatosan hajtják végre. A vállalat ezzel a lépéssel próbálja a piacon betöltött erős pozícióját megőrizni.

A bejelentés egy nappal azután történt, hogy napvilágot láttak a Boeing 2008-as értékesítési statisztikái. A rendelések száma a felére csökkent, ezért a vezetőség két hónapos kényszerpihenő elrendelését fontolgatja, amit követően 4500 főnek már nem kell újra munkába állni.

A piaci szakértőket nem érte váratlanuk a Boeing bejelentése. Többen úgy vélik, hogy az év során további létszámcsökkentésekre lehet számítani az iparágban. A Nemzeti Légi Közlekedési Szövetség becslése szerint a légi személy- és áruszállítás idei várható vesztesége elérheti a 2,5 milliárd dollárt.

December végén még 67659 fő dolgozott a Boeing kereskedelmi gépeket gyártó részlegén, a leépítést követően a munkavállalók száma az egy évvel ezelőtti 63 ezer fős szintre csökken.

Vissza a főoldalra!

Címkék: