Tovább dagad a botrány Budapest legnagyobb lakóparkjában: állami támogatásukat is bukhatják a vevők

Pénzcentrum2024. március 12. 09:03

A bizonytalan jogi helyzet miatt nem folyósítja a hitelét az OTP Bank azoknak a vevőknek, akik a XIII. kerületi Duna Terasz Grande lakóparkban vásároltak lakást, de a beruházó Duna Terasz Grande Kft. (DTG) és a kivitelező KÉSZ Zrt. vitája miatt nem tudnak beköltözni. A bank szerint nem tudnak mit tenni, ameddig a hitelező jelzálogjoga bizonytalan, addig folyósítani sem tudnak.

Újabb nehézségbe ütköztek azok, akik a XIII. kerületi Duna Terasz Grande lakóparkban vásároltak lakást, ám a kivitelező KÉSZ Zrt. és a Duna Terasz Grande Kft. vitája miatt nem tudtak még beköltözni: a tisztázatlan jogi helyzet miatt az OTP Bank sem kezdi meg a lakáshitelek folyósítását - írja a 24.hu. Mint kiderült, a lakásvásárlók nemrégiben megkapták a DTG-től azt a nyilatkozatot, melyet aláírva elindulhat a folyamat, hogy a nevükre kerüljön az ingatlan. Ezzel párhuzamosan kaptak egy fizetési felszólítást is az utolsó vételárrészlet 30 napon belüli teljesítéséről is, ezzel az a gond, hogy sokaknak az OTP hitele biztosította volna az összeget.

A bank közölte: míg a fejlesztő és a kivitelező vitája miatt nincs birtokbavételi engedély a hitelek fedezetéül szolgáló ingatlanokra, addig a tisztázatlan jogi helyzet miatt a hitelező jelzálogjoga bizonytalan, ezért amíg ez nem tisztázódik, a bank jogos érdekét szem előtt tartva nem folyósítja a hiteleket. A vevők azért is vannak bajban, mert ha kénytelenek lesznek valamilyen más banki megoldást választani, akkor az összes állami támogatást (csok, áfa-visszatérítés, illetékmentesség) elbuknák.

Címkék:
hitel, BOTRÁNY, lakáshitel, lakásvásárlás, bank, otp, építkezés, újépítés, újépítésű,