Fájdalmas leállás a CIB-nél: a piac egyik legjobb hitelajánlatától esnek el átmenetileg a magyarok

Pénzcentrum2024. február 7. 17:14

Szünetel a CIB Banknál a személyikölcsön-igénylések befogadása, melynek oka a bank hitelbírálati rendszerének lecserélése. Mindez fájdalmasan érintheti az éppen hitelfelvétel előtt állókat, ugyanis a CIB Bank jelenleg kifejezetten kedvezőnek számító feltételek mellett kínál személyi kölcsönt.

Február 6. és 12. között szünetel a személyikölcsön-igénylések befogadása a CIB Banknál – hívta fel a Pénzcentrum figyelmét a Bankmonitor. A szünet oka, hogy lecserélik a bank hitelbírálati rendszerét. Az átmeneti leállás egyébként nem csak a személyi kölcsönöket, hanem a folyószámlahiteleket és a hitelkártya termékeket is érinti.

Mindez fájdalmasan érintheti az éppen hitelfelvétel előtt álló ügyfeleket, ugyanis a bank honlapján található kalkulátor szerint egy 3 millió forintos hitelt 7 év futamidő és 250 ezer forintos jövedelem esetén jelenleg 15,61 százalékos THM mellett kínál a CIB (a havi törlesztő 57 202 forint). A Pénzcentrum saját kalkulátora szerint a fenti hitelösszeget ennél jelenleg kizárólag az UniCredit Bank kínálja kedvezőbb feltétekkel – utóbbi esetében 15,27 százalék lenne a THM és 56 711 forint a havi törlesztő.

A fentiek alapján tehát a piac második legjobb ajánlata vált átmenetileg elérhetetlenné az ügyfelek számára.

Címkék:
bank, hitelkártya, személyi kölcsön, thm, cib, hitelezés, személyi hitel, törlesztő, bankmonitor, folyószámla hitelkeret,