Hatalmas banki csalást lepleztek le Magyarországon: 42 ember ellen emeltek vádat

Pénzcentrum2024. január 10. 21:03

42 kölcsönigényló ellen emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt.

A Kecskeméti Járási Ügyészség csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat 42 kölcsönigénylővel szemben, miután az elkövetők hamis munkáltatói igazolásokat és bankszámla kivonatokat nyújtottak be egy pénzügyi vállalkozásnak. A kölcsön visszafizetésére ráadásul sem lehetőségük, sem szándékuk nem volt – számolt be az Ügyészség.

A vád szerint Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongár-Csanád megyék településein élő vádlottak még 2020 januárjában jelentek meg egy országos lefedettségű pénzügyi intézmény kecskeméti hitelpontjában, hogy kölcsönt vegyenek fel. A terveikben pedig nem szerepelt a kölcsön visszafizetésének lehetősége, holott 30 havi futamidőre 1-1,5 millió forint kölcsönt akartak felvenni.

A vádlottak a munkahelyi igazolásnál valótlan cégeket jelöltek meg munkáltatóként, ahol a papírok szerint takarítóként, targoncásként, hentesként vagy sövényvágóként álltak alkalmazásban. Többen pedig hamis bankszámla másolatot is csatoltak az igazoláshoz. A cég végül kettő kivételével a dokumentumok átvizsgálásakor felismerte a vádlottak csalási szándékát. A fennamradó két esetben az igénynek azonban helyt adtak, így 1,2 illetve 1,5 millió forintnyi hitelt folyósítottak számukra.

Címkék:
hitel, bankszámla, csalás, hamisítás, hamis, kölcsön, millió, ügyészség, kecskemét,