Tovább bővült az ország egyik bankja: az állománya meghaladja a 310 milliárd forintot

Pénzcentrum2023. november 3. 20:33

Lezárult a tranzakció, amelynek keretében a Gránit Bank többségi tulajdonrészesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt-ben. A tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amely a privátbanki és befektetési szolgáltatások körének bővítését tűzte ki célul az elkövetkező időszakban. A Gránit Bankcsoport 2023-ban is folytatta a növekedést: az első kilenchavi adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye megközelíti a 17,7 Mrd Ft-t, valamint több mint 130 ezer ügyfélszámlát kezel. A Gránit Bankcsoport az elmúlt évben bővült az Equilor Befektetési Zrt-vel, és most kiegészült a Diófa Alapkezelő Zrt-vel, amely közel 800 milliárd Ft vagyont kezel, és Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját működteti 310 milliárd forintot meghaladó állománnyal – hangsúlyozta Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Bank többségi részesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta. 

A Diófa Alapkezelő ügyfelei és befektetői érdekében a megszokott standardok szerint végzi szakmai tevékenységét. Az alapkezelő  együttműködve a pénzügyi csoporttal tovább bővítheti digitális szolgáltatásait. A tranzakció révén lehetőség nyílik arra, hogy a Diófa Alapkezelő termékpalettája a Gránit Bank által kiépíteni kívánt befektetési szolgáltatási üzletág integráns részét képezze. A bank és az alapkezelő együttműködése révén ezen túl lehetőség nyílik közös üzleti szolgáltatások nyújtására az értékesítési hálózaton keresztül. 

Címkék:
bankkártya, bank, alapkezelő, tranzakció, diófa, szolgáltatások,