Újra elérhető a magyarok slágerhitele: ezeknek a feltételeknek kell megfelelni 2023-ban

Pénzcentrum2023. január 2. 17:04

A Babaváró hitel sorsa sokáig bizonytalan volt, ezért számos pénzintézet felfüggesztette év végén a kölcsönigénylés befogadását. A támogatást azonban változatlan feltételekkel lehet igényelni 2023-ban, így bankok is újraindították a konstrukció forgalmazását.

A Babaváró hitel jövője sokáig kérdéses volt, eredetileg 2022. december 31-ig lehetett igényelni a konstrukciót, ezért a bankok egy része december közepén felfüggesztette a befogadást, de ahol nem így jártak el, ott is figyelmeztették az igénylőket, hogy már nem garantált a 2022-es szerződéskötés. A december 28-án megjelent kormányrendelet szerint azonban a támogatás egészen 2024-ig velünk marad – írja közleményében a Bankmonitor.

Egyes pénzintézeteknél az igénylések befogadása - legalábbis a honlapra kitett információk alapján - folyamatos volt. Ez természetesen az új hírek fényében nem változott, így az OTP Banknál, az ERSTE Banknál, a Gránit Banknál és a K&H Banknál folyamatosan elérhető a Babaváró. A decemberben felfüggesztés mellett döntő bankok (CIB Bank, MagNet Bank, MKB Bank, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit Bank) az oldal információi szerint ugyancsak újraindították a folyamataikat, így akár már január 2-től fogadják az igényléseket.

Ezért ismét szabadon választhatnak bankot a fiatal párok, amennyiben még az év elején szeretnék beadni a hiteligénylésüket. Ehhez természetesen meg kell felelniük a Babaváró hitel igénylési feltételeinek, illetve be kell szerezniük a szükséges dokumentumokat is. Ezek közül jelenleg a TB igazolás jelenthet problémát, hiszen az igazgatási szünet egészen 2023. január 9-ig tart, vagyis a dokumentum beszerzése ezen időpontig komoly nehézségekbe ütközik.

Címkék:
hitel, bankszámla, bankkártya, bank, december, hitelfelvétel, január, bankok, babaváró,