Kész, vége! Egyes bankok már felfüggesztették ennek a hitelnek a forgalmazását

Pénzcentrum2022. december 16. 15:01

Közeleg az év vége, márpedig a jelenleg érvényben lévő szabályok alapján 2022. december 31-ig lehet szerződést kötni a Babaváró hitelre. Éppen ezért egyes bankok már felfüggesztették a termék forgalmazását. 

Babaváró hitel az érvényben lévő jogszabály alapján 2022. december 31-én lejár, ez azt jelenti, hogy az érdeklődőknek addig alá kell írniuk a hitelszerződést. A kormány bejelentette, hogy a konstrukciót meghosszabbítja, azonban a részletekről még semmilyen szabályozás nem jelent meg. Elképzelhető, hogy egyes feltételek még módosulnak is az elkövetkező évben.

Éppen ezért a Bankmonitor szerint egyes bankok felfüggesztették a termék értékesítését, vagy tájékoztatást tettek ki a teendőkkel kapcsolatban:

  • A CIB Bank december 15-től nem fogad be Babaváró kérelmet.
  • A MagNet Bank december 12-vel függesztette fel a termék értékesítését.
  • Az MKB Bank december 23-ig fogad be Babaváró kérelmeket.
  • Az OTP Bank – ahogy korábban is jeleztük – nem függesztette fel a Babaváró befogadását. Ugyanakkor kiadott egy figyelmeztetést, miszerint december 15-ét követő befogadások esetén nem garantálható, hogy a szerződéskötésre sor kerül még az idei évben.
  • Az UniCredit Bank is felhívja az érdeklődők figyelmét a honlapján a határidőkre. A pénzintézet mindaddig befogadja a kérelmeket, amíg reálisnak látja az idei évben a szerződéskötést.
  • A többi pénzintézet honlapján még érdemi információt nem találni. Ettől függetlenül érdemes sietni, hiszen az idei évből már nincs sok hátra.

Ez különösen igaz abban az esetben, ha még a dokumentumokat se szerezték be az érdeklődők. Ugyanis december 22-ét követően igazgatási szünet lesz, ezen időszak alatt a Tb igazolás beszerzése is nagyon nehéz lesz, ugyanis csak 60 kormányhivatal lesz nyitva országszerte.

 

Címkék:
hitel, bankszámla, bank, bankfiók, december, termék, szabályok, bankok, babaváró, bankmonitor,