Itt a bejelentés: kiterjeszti a kamatstopot a kormány

Pénzcentrum2022. december 6. 09:16

Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter legújabb bejelentése szerint a Kormány kiterjeszti a kamatstopot a szabad felhasználású Diákhitel1-re is.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közösségi oldalán jelentette be, hogy a Kormány kiterjeszti a kamatstopot a szabad felhasználású Diákhitel1-re is.

Mint mondta, a szankciós kamatfelár letörése, a családok és a teljes foglalkoztatás megvédése érdekében a Kormány korábban kamatstopot vezetett be a lakossági hitelekre, majd ezt kiterjesztette a kkv szektorra is. A  drasztikusan megromlott kamatkörnyezet miatt megvizsgálták a Diákhitelek helyzetét, amelyet már közel 500 ezren vettek igénybe és mintegy 250 ezer diploma megszerzéséhez járult hozzá.

Megállapítottuk, hogy amennyiben a Kormány nem intézkedik, úgy a szabadon felhasználható Diákhitel1 kamatát a duplájára, több mint 10 százalékra kellene felemelni. Ezzel több mint 100 ezren kerültek volna tehát nehéz helyzetbe

- mondta Nagy Márton, aki hozzátette, hogy mindent el kell követni, hogy aki akar és képes rá, az tanulhasson, végzettséget, illetve diplomát szerezhessen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Kormány ennek tudatában arról döntött, hogy a lakosságot és a vállalkozásokat követően a Diákhitelre is kiterjeszti a kamatstopot, így az változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától.

Hangsúlyozandó, hogy a Képzési Hitel és a Diákhitel2 továbbra is kamatmentesen lesz elérhető a felsőoktatásban tanulóknak. A kamatstop újabb kiterjesztésével már 12-re nő azon intézkedések száma, amellyel a Kormány a lakosságot és a vállalkozásokat segíti.

Loading...

Címkék:
kormány, diákhitel, facebook, bejelentés, diákhitel 1, nagy márton, kamatstop,