Itt az első fecske: komoly kamatemelés a magyar banknál, ennyivel változnak a lakáshitelek törlesztői

Pénzcentrum2022. április 8. 11:36

Várható volt, hogy a bankok ismét lépni fognak költségeik állandó drágulása miatt, az UniCredit pedig már meg is tette a bejelentést. A változás a lakáshiteleket érinti.

Régóta nyilvánvaló, hogy a hitelpiac komoly átalakuláson megy át. A hitelkamatok - igénylői szempontból nagyon kedvező - historikus mélypontja már régen csak emlék. Azonban a lakáshitelekhez például még most is rendkívül kedvező feltételek mellett lehet hozzájutni, nem is véletlen a hatalmas lakossági kereslet ezek után. A jelek szerint azonban folytatódik a drágulás, amit az egyik nagy bank kondícióinak változása is beigazolódott.

Az UniCredit Bank lakáshiteleinél jelentős kamatemelést jelentettek, amit a bank a legújabb kondíciós listájában már meg is hirdetett. Az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelre 1,60%-os kamatemelés, a 10 éves kamatperiódusú lakáshitelre pedig 1,10%-os kamatemelés vonatkozik. A Fix kamatozásúra 1,10-1,60%-os kamatemelés vonatkozik. Az emelés a 2022.04.14-től befogadott igénylésekre érvényes. Ezért aki siet még megelőzheti a változást -  tájékoztatta a Pénzcentrumot a Bankmonitor

Címkék:
lakáshitel, bank, unicredit, drágulás, kamatemelés,