Leállás jön két hazai banknál: három napig nem lesz elérhető több különböző szolgáltatás

Pénzcentrum2022. március 29. 13:15

Ahogy ígérték, március 31-én beolvad a Budapest Bank az MKB Bankba, hogy aztán 2023 májusában a Takarék Csoport tagjai is csatlakozzanak az épülő szuperbankhoz. Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholdig standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese ismertette a részleteket, és mindazt, amit az érintett ügyfeleknek tudniuk érdemes - írja a Portfolio.

Március 31-ével beolvad a Budapest Bank az MKB Bankba. Mi a teendőjük ezzel kapcsolatban az ügyfeleknek, módosulnak-e például szerződések, bankszámlaszámok, banki elérhetőségek emiatt?

Az ügyfeleknek az átállással kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs, arra törekedtünk, hogy a lehető legkevesebbet érzékeljenek a háttérben zajló folyamatokról. A szerződések nem változnak, megmaradnak a jelenlegi bankszámlák is. Használatban maradnak a bankkártyák, és azok fognak csak új, MKB-s bankkártyát kapni a régi helyett, akiknek lejár a meglévő kártyájuk vagy kérik annak cseréjét. A fúzióhoz kapcsolódóan a meglévő szerződésekben semmilyen kamat- és díjváltozás nem történik, az érvényes kondíciók továbbra is fennmaradnak.

Április 1-jétől az MKB Bank és a Budapest Bank bankautomatái honos ATM-ként használhatók mindkét bank ügyfelei számára. Ebből a szempontból egyébként már a Takarékbank ATM-hálózata is bekapcsolódik: mind a Takarékbank, mind az egyesült MKB Bank ügyfelei a több, mint 1000 ATM-ből álló teljes hálózatot a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért használhatják készpénz felvételre. Április 1-je és 4-e között valósul meg az átállás, április 5-étől, keddtől pedig már 66 város 143 fiókjában várjuk az ügyfeleket.

- mondta el Ginzer Ildikó a lap kérdésére.

Április 4-én az egyesülés miatt bankszünnapot tartanak. Hozzáférnek-e a pénzükhöz az ügyfelek a hétvégi átállás alatt, illetve a bankszünnapon? Milyen számlaműveleteket hajthatnak végre ezen a napon?

Az átállást megelőzően, április 1-jén, pénteken a fiókhálózat a normál menetrend szerint kinyit, de rövidített, 12 óráig tartó nyitvatartással üzemelnek majd a fiókok, ahogy az év utolsó napján is lenni szokott. Április 2-3-án az azonnali fizetési rendszert érintő bankszünnap lesz, és nem lesznek elérhetőek az elektronikus csatornák sem, csak a vasárnap esti órákban. Az internetes és nem fizikai kártyával történő vásárlásoknál lehet ezen időszakban szolgáltatáskimaradás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Április 4-én, hétfőn nem lesz lehetőség személyes ügyintézésre a fiókokban – mivel azok zárva lesznek –, az azonnali fizetési szolgáltatások és az elektronikus csatornák azonban már használhatók lesznek

- ismertette a Magyar Bankholdig standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A fizikai bankkártyával történő fizetés és a készpénzfelvétel mindvégig elérhető marad, ezek átállítása zökkenőmentesen és az ügyfelek számára észrevétlenül fog zajlani a háttérben. A call centerek megerősített kapacitással állnak majd az ügyfelek rendelkezésére az esetlegesen felmerülő problémák kezelése érdekében - tette hozzá.

A teljes cikk a két bank egyesüléséről és a szuperbank létrejöttéről Portfolio oldalán olvasható.

Címkék:
bank, budapest bank, mkb, egyesülés, bankszünnap, Magyar Bankholding,