Fontos változás vár az MKB ügyfeleire: felfügesztik a babaváró, CSOK, lakáshitelek értékesítését

Pénzcentrum2022. március 3. 12:06

Az MKB honlapján és a hirdetményeiben megjelent tájékoztatás alapján a bank számos termékének értékesítését felfüggeszti. Érintett a Babaváró hitel, a piaci lakáshitel, a fogyasztóbarát lakáshitel, valamint a zöld hitel is. A Bankmonitor szakértői szerint pánikra nincsen ok, a pénzintézet ugyanis egyesül a Budapest Bankkal. Jó eséllyel ezek a lépések a fúzió miatt történnek.

A MKB honlapján és hirdetményében számos meglepő elemmel találkozhatunk, a pénzintézet ugyanis felfüggeszti egyes termékeinek forgalmazását, derül ki a Bankmonitor legújabb cikkéből. (Hozzá kell tenni, hogy számos konstrukció csak átmenetileg nem lesz elérhető a banknál.)

Az érintett termékek körét a következő táblázat tartalmazza:

Jól látható, hogy elsősorban hiteltermékeket és támogatott konstrukciókat érinti a változás. A legtöbb jelzáloghitel konstrukció március 5-től nem lesz elérhető a bankban, míg a Babaváró kölcsönt március 18-ig lehet igényelni.

Számos konstrukció újraindításáról részletes tájékoztatást április 1-től lehet majd találni a bank oldalán. Ilyen konstrukció például a Babaváró, a Zöld hitel, a CSOK, és a fogyasztóbarát lakáshitel is. Ugyanakkor várhatóan a többi termék is elérhető lesz a következő hónaptól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mi a helyzet a Budapest Bankkal?

Jó eséllyel a változtatások, a termékek átmeneti kivezetése a Budapest Bank és az MKB fúziója miatt vált szükségessé, melyre 2022.03.31-én kerül sor. A fúzió a másik fél termékeit is érintheti, ugyanakkor a Budapest Bank honlapján cikkünk megjelenéséig nem találtunk hasonló információkat. Mindkét pénzintézetet megkerestük a témával kapcsolatban, válaszaik alapján cikkünket folyamatosan frissíteni fogjuk.


 

Címkék:
Budapest, bank, budapest bank, mkb, mkb bank, termékek,