Ilyen szolgáltatásokat hoz a Revolut Magyarországra: rengeteg újítás jöhet hamarosan

Portfolio2021. október 14. 16:22

Andrius Biceika, a Revolut Bank vezérigazgató-helyettese a Banking Technology konferencia nyitóbeszélgetésében elmondta, hogy előbb-utóbb a Revolut Bank Magyarországon is meg fog jelenni a személyi hitelekkel, hitelkártyákkal, azonban csak a helyi szabályozókkal egyetértésben tehetik ezt majd meg. A 33 milliárd dolláros neobank párbeszédet folytat az MNB-vel is erről, és a szakember azt is elárulta, globális szuperappá szeretnének válni, ez pedig további új szolgáltatásokat fog jelenteni a Revolut appjában.

Andrius Biceika beszélt arról is, hogy időbe telik, amíg a Revolutra váltanak elsődleges bankszámlaként az ügyfelek, néhány hónapja azonban több piacra bankként léptek be, és rendkívül gyorsan váltanak az ügyfelek, ezt abból látják, hogy sokan a fizetésüket is elkezdik hozzájuk utaltatni. A Revolut IPO-terveiről elmondta, hogy az alapítók szerint ehhez az 1-2 milliárd dolláros bevételi szintet el kell érni, az időzítésnek tökéletesnek kell lennie. Ma nem lehet megmondani, hogy ez a pillanat 5 vagy 10 év múlva jön el. Nem titok, hogy szerepek a terveik között, azonban egyelőre erről korai lenne beszélni.

A magyarországi új szolgáltatásokról szóló terveikkel kapcsolatban a szakember úgy nyilatkozott a Portfolio tudósítása szerint, kulcselem ebben a szabályozás: "amikor belépünk egy piacra, akkor a helyi szabályozókkal kell erről tárgyalnunk, a magyar szabályozó nyitott, de lassan, óvatosan haladunk." Nincs tökéletes szabályozás, de a legfontosabb, hogy minden piacon – mindegy, mennyire szigorúak – az ügyfelek érdekében járnak el.  A Revolut és a szabályozó célja azonos, és csak úgy lehet új szolgáltatásokat bevezetni, ha a szabályozó is elégedett.

A nyelvi korlátokról, a magyar ügyfélszolgálattal kapcsolatban Biceika kiemelte, hogy az ügyfeleik átlagéletkora Magyarországon 32-33 év (ők jól bezélnek angolul), sok mindent a helyi igényekre szabnak, előbb-utóbb magyar ügyfélszolgálattal is fognak rendelkezni.

Így reagáltak a magyar bankok vezetői a Revolut nagy bejelentésére

Egyre jobban leegyszerűsödő bankolást ígértek a Portfolio mai Banking Technology 2021 konferenciájának első panelbeszélgetésében hazai bankok vezetői. A mesterséges intelligencia előretörését prognosztizálták, a felhőtechnológia területén pedig többen hazai összefogást sürgetnek. A beszélgetés végén kommentálták a Revolut Bank magyarországi megjelenését és terjeszkedését is.

Sziráki László (CIB Bank) szerint a kitörési pontokat a komolyabb megtérülést termelő tevékenységek fogják jelenteni a Revolut Bank számára, ezzel azonban sokkal erőteljesebb felügyelet és szabályozás is együtt jár majd, ráadásul ezek nagy részét nem lehet tisztán digitális úton nyújtani. Veszélyt jelent a Revolut a bankok számára, de fel kell nőniük a feladathoz. 

Hegedüs Éva (Gránit Bank) szerint az ügyfeleknek el kell dönteniük, hogy egy veszteséges vagy egy stabilan nyereséges szolgáltatónál bankolnak, tényleg a litván felügyelet alatt álló szolgáltatóval akarnak-e együttműködni, és figyelembe kell venniük, hogy ügyfélélményben és a szolgáltatási paletta komplexitásában egy magyar bank előbbre is jár, mint a Revolut.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Foltányi Tamás (Erste Bank) szerint félelmetes, hogy rövid időn belül félmilliós ügyfélkört építettek fel, a bankszabályozás azonban olyan kihívás elé állíthatja a Revolutot is, amilyenekkel a hazai bankok szembesülnek.

Csányi Péter (OTP) nem vár exponenciális ügyfélnövekedést a Revolutnál, és konkrét tervei pl. a támogatott termékekre sincsenek a Revolutnak, ezek nélkül nehéz komoly ügyfélbázist elérni.

Vinnai Balázs (WUP) egy példán szemléltetve úgy vélte, az edukációban van lemaradásuk a magyar bankoknak, hogy meggyőzzék az ügyfeleket arról, hogy sok tekintetben régóta tudják azt, amit a Revolut.

Németh Balázs (K&H Bank) szerint akárhogy is alakul a piaci verseny, egy biztos: az ügyfelek nyernek vele, és hasznos a verseny a bankok számára is.    

Címkék:
hitel, bankkártya, bank, revolut, portfolio konferencia,