Bréking: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, itt vannak a feltételek

Pénzcentrum2021. szeptember 13. 10:29

Október 31-éig meghosszabbítja a kormány a törlesztési moratóriumot a jelenlegi formájában, azt követően pedig, egészen 2022. június 30-áig csak a rászorulók vehetik majd igénybe – jelentette be a Facebookon a pénzügyminiszter.

Fontos döntést hozott a kormány a törlesztési moratóriumról: idén novembertől jövő év június 30-áig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik – közölte Varga Mihály a Facebookon.

Mint kiderült, a moratórium november 1-jétől való meghosszabbítását kérhetik

  • a nyugdíjasok,
  • a gyermeket várók és nevelők,
  • a közfoglalkoztatottak,
  • azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük.
  • azok a vállalkozások, amelyek esetében az árbevétele legalább 25%-kal esett az előző évhez képest.

Akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot, a jogosultsági feltételek fennállása esetén nyilatkozniuk kell a bankoknál, a bennmaradás tehát nem automatikus.

Loading...

Annak érdekében, hogy minden érintettnek legyen ideje nyilatkozatot tenni, 2021. október 31-ég, vagyis egy hónappal mindenki részére meghosszabbítják a moratóriumot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Akinek van lehetősége a törlesztés folytatására, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is

– hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter.

Címkék:
hitel, kormány, járvány, koronavírus, varga mihály, moratórium, hitelmoratórium,