Egyszerűbb, mint valaha: itt a teljesen online babaváró hitel

Pénzcentrum2021. március 1. 12:03

Az országban elsőként teljessé vált a babaváró kölcsön digitális hiteligénylési folyamata a Gránit Banknál: az új szolgáltatással már a szerződéseket is videóbankon keresztül lehet aláírni.

Az eddigiekben is digitálisan bonyolódott le a babaváró kölcsön igénylése, online letölthetők és beküldhetők voltak a kölcsönkérelemhez szükséges dokumentumok, de a szerződés megkötéséhez - jogszabályi előírások miatt - szükséges volt a fizikai jelenlét. A hiteligénylési folyamat egy hete teljesen digitálissá vált, azt követően, hogy egy jogszabályi változás lehetővé tette a kölcsönszerződés személyes megjelenés nélküli - digitális csatornán történő - aláírását.

A bank a piacon elsőként vezette be a babaváró hitelezési gyakorlatba a teljes egészében online kölcsönigénylést digitális ügyfélfiókban, a 2012-ben elindított videóbankon keresztül történő szerződéskötéssel, emellé pedig most még 100.000 Ft jóváírást is biztosít a feltételeket teljesítő igénylőknek.

Az igénylés teljes folyamata mindössze 7 lépésből áll:

  • Az ügyfél 6 kérdésre történő válasszal meggyőződhet arról, hogy jogosult-e a baváró kölcsönre.
  • Pár kattintással elvégezhető a hitelkalkuláció, amely megmutatja a ténylegesen adható kölcsön összegét.
  • Ezt követően az ügyfél létrehozhatja a saját digitális ügyfélfiókját.
  • A kölcsönkérelemhez szükséges dokumentumok letöltését és kitöltését követően az igénylés online elküldhető a bank részére.
  • A bank rövid időn belül értesíti a döntésről az ügyfelet.
  • A kölcsönszerződés megkötése videóbankon keresztül történik.
  • A bank folyósítja a kölcsönt.
Címkék:
hitel, bank, kölcsön, hiteligénylés, babaváró hitel, online hitel,