Mindent megváltoztat a vészhelyzeti ingyelhitel: 10-15 ezer vállalkozást húzhat ki a bajból

Magyar Nemzet2021. február 8. 08:31

Perlusz ­László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára azt mondta: a legkisebb cégek egy része máról holnapra él, a tíz évre szóló hitel viszont hozzájárul a hosszú távra szóló tervezéshez. Annak a vállalatvezetőnek, aki felveszi a kölcsönt, át kell gondolnia, hogy milyen elképzelések mentén kíván tevékenykedni a következő tíz esztendőben.

Munkára ösztönöz az új "ingyenhitel", hosszú távra lehet tervezni a kormány nyújtotta pénzügyi lehetőséggel - írta a Magyar Nemzet. A tízmillió forintos kamatmentes gyorskölcsön nagyon kedvező lehetőséget biztosít, ezzel is segítve a gazdaság újraindulását - vélekedett Perlusz ­László, hozzátéve, hogy a VOSZ üdvözli a bejelentést.

Úgy fogalmazott, hogy a mostani konstrukciót akár "ingyenhitelnek" is lehetne nevezni, hiszen nincsenek kamatköltségek. A főtitkár jelentősnek nevezte a százmilliárdos keretet, amely 10-15 ezer vállalkozás támogatását jelentheti. Szerinte a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeken kívül esetleg azokat is lehetne segíteni, amelyek a kutatás-fejlesztés vagy a zöldgazdaság területén kívánnak előrelépni.

Az még nem ismert, milyen tevékenységet végző cégek lesznek jogosultak pontosan az ingyenhitelre. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ebbe a körbe tartoznak majd a vendéglátás és a turizmus vállalkozói, illetve ezek kiszolgálói: például a taxisok, beszállítók.

Címkék:
hitel, taxi, kölcsön, vállakozás, parragh lászló, parragh, veszélyhelyzet, magyar kereskedelmi és iparkamara, vállalkozók országos szövetsége,