Tömegek rohanták meg az OTP-t: mindenki az ajándékmilliókra pályázik

Pénzcentrum2020. augusztus 28. 15:02

Az idei év második negyedévében speciális helyzetben ért el kiemelkedő eredményeket az OTP Bank a CSOK, valamint a hozzá kapcsolódó lakáshitelek folyósításában. A járványügyi korlátozásokhoz alkalmazkodó ügyintézésnek köszönhetően sehol sem volt fennakadás, sőt 2019 azonos időszakához képest több mint négyötödével emelkedett a kereslet.

Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A vírus jelentette speciális körülmények ellenére 2020 második negyedévében 4546 családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) fogadott be az OTP Bank. Ezek összege 18,7 milliárd forint volt, a beérkezett kérelmek számában 81, míg összegében 84 százalékos volt a növekedés 2019 azonos időszakához képest.

Kiemelten fontos célunk volt, hogy a járványhelyzetben is biztonsággal ki tudjuk szolgálni a megnövekedett ügyféligényeket. Ebben nem csupán a helyzethez idomuló eljárásrendek, de az állami támogatások területén felhalmozott speciális szakértelmünk is segítséget nyújtott. A támogatott konstrukciókat jól kiegészítik saját fejlesztésű hiteltermékeink, ezek segítségével még hatékonyabban tudjuk támogatni ügyfeleink lakáscéljainak megvalósítását

- nyilatkozta Kormos Zoltán, az OTP Bank otthonteremtési megoldásokért felelős vezetője.

Felvennéd a CSOK-ot? Nézz meg kalkulátorunkban a konkrét ajánaltokat!

40 százalék felett a falusi CSOK-ot igénylők aránya

Az OTP Bank friss adatai szerint 2020 második negyedévében a CSOK-ot kérelmezők 44 százaléka igényelt falusi CSOK-ot. A tavaly júliustól elérhető konstrukció használt lakás és ház vásárlására és korszerűsítésére és/vagy bővítésére, valamint a meglévő ingatlan korszerűsítésére és/vagy bővítésére használható fel tanyán, birtokközponton vagy preferált kistelepüléseken.

Egy gyermek után 600 ezer, kettő után 2,6, három vagy több után maximum 10 millió forint vehető fel.

A falusi CSOK-nál megkötés, hogy a támogatás legfeljebb fele költhető el a vásárlásra, a fennmaradó részt a lakás bővítésére, korszerűsítésére kell fordítani. Meglévő lakás vagy ház bővítésére, korszerűsítésére egy gyermek után 300 ezer, kettő után 1,3, három vagy több után 5 millió forint falusi CSOK igényelhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kedvezményes hitel is népszerű

A többgyermekes ügyfelek a feltételek teljesítése esetén a CSOK és a Falusi CSOK esetében is felvehetnek államilag támogatott kedvezményes hitelt, amelynek maximális összege a gyermekek számától és a kiválasztott ingatlantól függően 5 és 15 millió forint között mozog. Az elmúlt öt év összesített adatai alapján az OTP Bankhoz forduló igénylők 70 százaléka választja ezt a megoldást, ezekben az arányokban 2020 második negyedévében nem volt változás.

Címkék:
hitel, otthonteremtés, csok, falusi csok, otthonteremtési támogatás,