Reagált a bejelentésre az MKB: átalakítják a hiteltermékeiket

Pénzcentrum2020. március 19. 22:30

A tegnapi nap folyamán Orbán Viktor bejelentette a lakossági hitelek törlesztőfizetési moratóriumát. Erre reagálva a hazai bankok gőzerővel nekiálltak átalakítani hitelkínálatukat.

A tegnapi kormányrendeletre reagálva az MKB Bank az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek közül átmenetileg felfüggeszti a személyi kölcsön, a hitelkártya- és lakossági folyószámlahitel-termékek értékesítését - írja a bank közleményében. A felfüggesztés célja a rendeletnek történő mielőbbi tartalmi megfelelés, valamint a további ügyfélkiszolgáláshoz szükséges technikai feltételek biztosítása.

Az MKB Bank felfüggeszti a rendelet hatálya alá tartozó hitelek törlesztőrészleteinek beszedését. A törlesztőrészletekkel kapcsolatos további tájékoztatást a Magyar Nemzeti Bankkal és a Bankszövetséggel történő egyeztetést követően biztosítunk.

Amennyiben ügyfeleink nem szándékoznak igénybe venni a moratóriumot, biztosítjuk számukra a folyamatos törlesztés lehetőségét. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben biztosítunk tájékoztatást.

Címkék:
hitel, lakáshitel, bank, személyi hitel, moratórium, orbán csomag, orbán beszéde,