Alaptalan pletyka kering a babaváró hitelről: mutatjuk az igazságot!

Pénzcentrum/Portfolio2019. november 15. 15:30

Egy nagybank döntése nyomán felröppent a pletyka az elmúlt hetekben, hogy több hitelintézetnél és esetleg "központilag" is megtilthatják vagy korlátozhatják a babaváró hitel magyar állampapírba fektetését - írja a Portfolio. A Pénzügyminisztérium és a bankok válaszai alapján összefoglaljuk, miért nem kell tartani egyelőre ilyen korlátozástól vagy tiltástól a babaváró hitel esetében.

Egy nagybank döntése nyomán röppent fel a pletyka az elmúlt hetekben, hogy több hitelintézetnél és esetleg "központilag" is megtilthatják vagy korlátozhatják, hogy a babaváró hitel magyar állampapírba lehessen fektetni. A pletyka arra a logikára épül, hogy ez a termékkombináció nagyon magas fix hozamot biztosít még azoknak a fiatal házaspároknak is, akik nem kívánnak gyermeket vállalni, és ezzel sérül a babaváró hitel bevezetésével kapcsolatos állami szándék - írta a Portfolio.

Kiderült, hogy az UniCreditnél korlátozták egy rövid ideig a babaváró hitelek mellett a szuperállampapír vásárlását, szerződésbe foglalva, de aztán a bank felülvizsgálat döntését, és megszüntette ezt a korlátozást. A többi banknál pedig nem is volt ilyen szabály, egyedül a K&H-nak van az a kikötése, hogy a babaváró legalább 51 százalékát lakásvásárlásra kell felhasználniuk a hitel felvevőinek.

Babaváró hitelt vennél fel? Használd a Péncentrum kalkulátorát!

A Pénzügyminisztérium válaszából szintén az derül ki, hogy nem tilos a babaváró hitelből szuperállampapírt venni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A babaváró támogatás egyik lényeges eleme az, hogy szabadon felhasználható. A feltételeket úgy határozta meg a kormány, hogy a lehető legnagyobb támogatást biztosítsa a gyermekvállalás előtt álló családoknak. A babaváró kölcsön gyakorlati tapasztalatait pedig folyamatosan vizsgálja a kormány.

Akik a babaváró hitelt decemberben veszik fel, azok minden eddiginél jobb kondíciókkal tehetik ezt meg, és a korábbinál is többet kaszálhatnak, ha a pénzből szuperállampapírt vesznek

Címkék:
hitel, unicredit, portfolio, babaváró, babaváró hitel,