Nagyot szakíthat Hódi Pamela: így te is ingyenmilliókhoz juthatsz

Pénzcentrum2019. június 30. 15:31

Gyerekvállaláson és családi házba költözésen gondolkodik Hódi Pamela. Mivel jelenlegi párja és ő együtt két gyermeket nevelnek, ha összeházasodnak, a harmadik gyerekkel immár a legszélesebb körű CSOK-támogatásra és hitelre lesz jogosult, illetve felvehetné a holnap induló babaváró hitelt is. Ehhez azonban egy feltételnek kéne megfelelniük.

Hódi Pamela és párja közös lakásba költöznek, hosszú távú céljaik között azonban egy családi ház szerepel - árulta el Hódi a Story magazinnak. A pár mindkét tagjának van már egy gyermeke, és azt is megtudhattuk, hogy közös gyermekben is gondolkodnak.

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Természetesen felvetődött a gyermekvállalás gondolata. Harmincéves vagyok, harmincöt éves koromig szeretnék újra szülni.

- mondta el a lapnak Hódi Pamela. A költözéssel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudja, építkezzenek, vagy kész házat vegyenek. Azt is megtudtuk, hogy Hódi maga részéről nem bánná, ha házasságot kötnének, bár egyelőre a lánykérés a lap szerint még nem történt meg.

Ha összeházasodnának, zúdulna a nyakukba a pénz

Remek példa ez a holnap induló családtámogatási program egyes - sokat vitatott - elemeire. Ilyen például a babaváró hitel azon kikötése, amely szerint a feleknek házasságot kell kötniük az igényléshez, és egyben gyermeket is kell vállalni. 

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Ha ez megtörténne, Hódiék igényelhetnék a kamatmentes 10 milliót. Ha csak egy gyermekük születik, akkor azonban ebből nincs tőketartozás-elengedés, tehát a 10 milliót 20 év alat vissza kéne fizetne, 0,5 százalékos THM-mel. A babaváróba ugyanis nem számítanak bele a meglévő gyermekek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem úgy a CSOK-esetén, amit - ha összeházasodnak - teljes összegben tudnának igényelni. Amennyiben egy gyermeket vállalnak, velük egy háztartásban már 3 gyermek élne, így 10 millió forintot kapnának lakásvásárlásra (ezt az összeget nem kell megtéríteni sem), valamint fix, 25 évig kamattámogatott hitelt igényelhetnének 15 milliós összegben. A CSOK igényelhető bejegyzett élettársi kapcsolat esetén is, a házasok azonban sokkal kedvezőbb feltételekkel igényelhetik (előre vállalt gyermekhez például házastársnak kell lenni).

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Címkék:
hitel, pénz, gyerek, celeb, csok, bulvár, babaváró,