Mi ez az őrület? Most mindent megtudsz a magyarok kedvenc hiteléről

Pénzcentrum2019. június 27. 14:33

Nagy mennyiségű, 47 milliárd forintnyi személyi hitelt vettek fel áprilisban a magyarok, azaz egyáltalán nem látszik enyhülni a hiteléhség. A személyi hitel népszerűsége érthető: a könnyű igényelhetőség és gyors folyósítás mellett azt sem szabja meg a bank, hogy mire költjük a felvett pénzeket. A személyi hitelezési lázról beszélünk videónkban.

A személyi hitelek kamatai a padlón vannak: nem hiszed? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Roppant népszerűségnek örvend a személyi hitel - nem csak a szabad felhasználású jelzáloghiteleket söpörte le a piacról, de sok esetben már a lakáshitel alternatívája lehet. Az egyik legjellemzőbb hitelcél a lakásfelújítás, de sokan vesznek fel hitelt korábbi kölcsönük kiváltására és autóvásárlásra is.

Nem minden hitelcél nevezhető ugyanakkor racionálisnak. A nyaralási célú hitelfelvétel egyre népszerűbb, ami nem nevezhető feltétlenül jó tendenciának. Az is nagy kérdés, hogy a babaváró hitel beindulásával mennyien döntenek inkább úgy, hogy nem személyi hitelt vesznek fel, hanem a kamatmentes hitelt választják.

A személyi hitel jellemzői, és a magyar gazdaságban tapasztalható hatások (bérnövekedés, magas foglalkoztatottság, magas infláció) miatt érthető, hogy pörög a fogyasztás, és ennek egyik (bár nem a legjelentősebb) motorja a személyi hitelezés is. Összeomlástól egyelőre azonban nem kell tartani, mert a magyar lakosság eladósodottsága egyelőre nem túl magas.

A személyi hitelek kamatai a padlón vannak: nem hiszed? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Címkék:
hitel, személyi kölcsön, kalkulátor, személyi hitel,