Mi folyik a fővárosban: komolyan ennyit kérnek egy új lakásért?

Pénzcentrum2019. május 6. 13:30

A fővárosban a IX. kerületben építették a legtöbb lakást a tavalyi évben, derül ki a KSH legfrissebb adataiból. A dobogó második fokára a XI. kerület került, míg a harmadik helyezett a XIII. kerület lett. A Duna House Barométerből kiderül, hogy jelenlegi is ebben a három kerületben folyik a legtöbb építkezés, és várhatóan Angyalföld lesz a következő évek nyertese az adatok alapján. Újépítésű lakások terén jelenleg a legmagasabb ingatlanárakkal Budapest más szegleteiben találkozhatnak a vásárlók.

Budapesten 2018-ban a IX. kerületben folytak legintenzívebben az építkezési munkálatok, ahol több mint 650 lakást építettek, de a XI. és a XIII. kerületek is kiemelkednek darabszámban és árban egyaránt a KSH adatai szerint.

A Duna House legfrissebb, 2019 I. negyedévére vonatkozó Barométeréből kiderül, hogy jelenleg is ezekben a kerületekben a legaktívabb a piac, árak tekintetében viszont más a helyzet. Az I., II., VI. és a XII. kerületekben meghaladja az egymillió forintot az új lakások átlagos négyzetméterára, azonban ezekben a kerületekben jóval szűkebb kínálattal találkozhatunk

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. A legnépszerűbb, IX., XI. és XIII. kerületekben 750-800 ezer forint ez az átlagérték, de sok esetben már ezekben a kerületekben is találkozhatunk milliós négyzetméterárhoz közeli értékekkel - tette hozzá az elemzési vezető.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorával könnyen találhatsz megoldást!

A Duna House adatai alapján a kereslet is ezekben a kerületekben koncentrálódik. A fővárosban ingatlant (használt és újépítés egyaránt) keresők 20,7 százaléka a XIII. kerületben keresi leendő otthonát. A XI. kerületben az ingatlankeresők 15, a IX. kerületben pedig 14%-a nézelődik.

Címkék:
hitel, Budapest, drágulás, duna house, lakásárak, lakások,