Itt a K&H nagy dobása: ilyen kölcsön még nem volt Magyarországon

Pénzcentrum2018. november 14. 17:00

A K&H Bank elsőként a piacon nem csak saját ügyfelek számára elérhető, teljesen online hiteligénylést vezetett be videós azonosítással - tudta meg a Pénzcentrum.

Mától érhető el a K&H Banknál a teljesen online történő személyi kölcsön igénylés, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. A K&H Bank az első olyan hazai pénzintézet, ahol nem szükséges a bank ügyfelének lennünk, ha teljesen online veszünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatását - amihez mindösszesen egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk - tájékoztatta a Bank360 a Pénzcentrumot.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Az igénylés menete

A pénzügyi szakportál tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol mindössze a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet.

Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

  • Budapest Bank
  • OTP Bank
  • K&H Bank
  • Erste Bank
  • MKB Bank
  • Raiffeisen Bank
  • UniCredit Bank

A szakportál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban.

Pár perc alatt megadható információk

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

  • kölcsön céljáról,
  • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
  • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
  • lakhatási körülményeinkről,
  • családi állapotunkról.

Videós azonosítással egyszerűbb

Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a K&H rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Amin lehetne még finomítani

A tesztek során nagyon gyorsan kapcsolt a bank ügyintézőt, az egész folyamat gördülékeny volt, a hiteligénylés pedig nem tartott tovább fél óránál. Bármely lépésnél van lehetőség telefonos visszahívásra terelni az igénylés menetét, ami segítség lehet, ha mégis elakadunk.

A tesztelő szerint az egyetlen problémát az jelentette, hogy a korábbi lépéseknél elhibázott adatokhoz nem lehetett bármikor visszatérni javítani, vagy az elejétől kezdeni a kitöltést, a rendszer viszont elmenti, hogy hol jártunk. Így például a videós azonosítás lépéstől nem lehetett visszafordulni javítani, bár lehet, hogy ez böngésző-probléma.

Többen is próbálkoznak

“Egyértelműen a teljesen online igénylés a jövő a hitelek számára" - vélekedik Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Tájékoztatása szerint jelenleg az OTP Banknál és a CIB Banknál érhető még el teljesen online hiteligénylési folyamat, amelyek azonban csak a bank ügyfelei számára nyitott. A Cofidis is videós azonosítással könnyít, az MKB Bank pedig a lakáshiteligénylés egy részét vitte át digitális csatornára nemrégiben.

A pénzügyi portál szakértője szerint várható, hogy akár még idén megjelenjenek további pénzügyi szereplők az online hitelek piacán. Viszont akár online, akár személyesen igénylünk, érdemes mindig egy hitelkalkulátorral, például a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorával összehasonlítani az ajánlatokat, hogy a lehető legkedvezőbb kölcsönből valósíthassuk meg céljainkat.

Címkék:
hitel, személyi kölcsön, kölcsön, hiteligénylés, pénzcentrum kalkulátor,