Ennyi volt! Lehúzza a rolót az egyik közkedvelt hazai lakástakarékpénztár

Pénzcentrum/Portfolio2018. szeptember 21. 11:55

Felfüggeszti értékesítési tevékenységét az Aegon Lakástakarékpénztár - közölte honlapján a hitelintézet.

Az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. értékesítési tevékenységét 2018. október 1-jével felfüggeszti, új szerződéseket 2018. szeptember 28-ig benyújtott Ajánlatok alapján fogad el. A meglévő ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, szerződéseiket továbbra is az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. kezeli. Az Aegon Magyarország vállalatcsoport többi tagját, illetve azok ügyfeleit ez a döntés nem érinti

- közölték a társaság honlapján, anélkül, hogy a felfüggesztés okát közölték volna.

Emlékezetes: a tevékenységét áramvonalasító Aegon más pénzügyi érdekeltségétől is megvált már Magyarországon: nyár elején derült ki, hogy az Aegon Hitel Zrt. teljesítő hitelportfólióját a Raiffeisen Bank, késedelmes hiteleit pedig az Intrum követeléskezelő vette át. Bár nem sok köze lehet a mostani lépéshez, szintén racionalizációs lépésként augusztusban az Aegon cseh élet- és szlovák élet- és nyugdíjbiztosítási érdekeltségeit az NN Groupnak 155 millió euróért értékesítette.

{{BANK360BANNER_LTP}}

Az Aegon Lakástakarékpénztár a hazai lakás-takarékpénztári piac negyedik legnagyobb, egyúttal a legkisebb szereplője, eddigi működésének több mint négy éve alatt, 2017 végére 16,2 milliárd forintos betétállományt ért el, hitelezési tevékenységet a többi lakás-takarékpénztárral ellentétben a 2017 végi adatok alapján egyelőre nem végzett.

A cég honlapján szereplő információt elsőként a Kiszámoló Blog olvasója szúrta ki.

Címkék:
lakás, ingatlan, felújítás, megtakarítás, lakástakarékpénztár, otthonteremtés, ltp, állami támogatás, lakástakarék,