Szomorú történet: karja után otthonát is elveszítheti Bea, a tiszaújvárosi édesanya

24.hu2018. június 5. 20:03

Bármelyik pillanatban az utcára tehetnek egy tiszaújvárosi édesanyát: egy rossz munkagép miatt elvesztette a kezét, az állását, és azóta nem tudta fizetni a hitelét - írja a 24.hu.

2015 augusztusában szenvedett balesetet Magyari Bea a munkahelyén: a bal keze leszakadt. Az igazságügyi szakértők megállapították, nem működött a tésztagépen a retesz, ez okozta a bajt. Bea azt mondta, többször is jelezte a hibát a főnökeinek, hiába. Elmondása szerint még akkor sem tettek semmit, amikor oda hívta őket a tésztagéphez, és megmutatta a problémát.

Jelenleg is pereskedik a volt munkáltatójával az asszony, ugyanis a cég által felajánlott 4 millió forintos kártérítést kevesli. Komoly anyagi gondokkal küzd: a baleset után sokáig havi húsz ezer forintból élt. Ezt később kiegészítette a baleseti járadék, a testi fogyatékkal élőknek járó támogatás, de így is csak 42 ezer forintra nőtt a havi bevétele. Ez pedig nemhogy a hitelére, de a rezsire és a mindennapi betevőre sem volt elég.

Korábban  ugyanis 4,2 millió forint hitelt vett fel svájci frankban. Ezt csaknem nyolc évig rendesen fizette. A baleset után azonban munkaképtelenné vált, így tovább nem tudott már törleszteni.

Volt olyan, hogy azt sem tudtam, másnap mit eszünk a gyerekkel. Írtam a banknak, hogy méltányolják a helyzetemet, de még csak nem is válaszoltak. 6,2 milliós tartozással simán továbbadták a követeléskezelőnek. Ott ez az az összeg felkúszott 7 millióra. Ők sem voltak hajlandók semmilyen egyezségre, továbbadták a helyi végrehajtónak, aki már 8 milliót követel tőlem. Csak a jóindulatán múlik, hogy meddig maradhatok még a lakásban

 - mondta a portálnak. Magyari Bea most részmunkaidőben dolgozik egy fogyatékkal élőket alkalmazó munkahelyen, negyvenöt ezer forint a fizetése. Igaz, ennek a harmadát azonnal le is csípik a tartozásai miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
hitel, lakáshitel, baleset, kilakoltatás, eladósodottság, asszony hitel,