14 km-es gigadugó az M1-esen: mutatjuk a titkos kerülőutat

Pénzcentrum/MTI2018. március 24. 14:30

Az M1-es autópályán Budapest felé, a 42-es kilométernél burkolatjavítás miatt csak a belső sávban lehet közlekedni, emiatt 14 kilométeres torlódás alakult ki - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt javasolták, hogy aki teheti, az 56-os kilométernél lévő Tatabánya-Óváros csomópontnál térjen le az 1-es számú főútra, majd Bicskénél hajtson vissza a pályára.

Az M1-es autópálya Bicske és Tatabánya közötti szakaszán Hegyeshalom felé három hosszabb szakaszon, míg Budapest felé egy 2,5 kilométeres szakaszon a külső sávon van korlátozás burkolathibák miatt. Ezért a 39-es és az 53-as kilométer között mindkét oldalon lassabb haladásra, hosszabb menetidőre, valamint csúcsforgalomban az 1-es főúton is erős forgalomra készülhetnek az autósok - figyelmeztettek a közleményben.

Korábban megírtuk, hogy van egy még okosabb kerülőút arra az esetre is, ha az 1-es út is beállna. Ehhez 

az országhatár felé Bicskénél kell lehajtani az M1-esről, majd Óbarok, Nagyegyháza és Szárliget érintésével haladni tovább. Ekkor visszacsatlakozunk az 1-es főútra, amelyről viszont csak Tatabányát majdnem elhagyva, a Turulmadár emlékmű után csatlakozunk vissza az autópályára.

Budapest felé a Tatabányánál található turulmadár emlékmű előtt kell lehajtani a pályáról, majd az 1-es úton kell továbbhaladni Budapest felé. A főutat Szárliget felé kell elhagyni, ahonnan Nagyegyháza és Óbarok érintésével kell visszacsatalkozni a sztrádára. Mutatjuk térképen is, az út körülbelül 25 perc.

Címkék:
utazás, közlekedés, dugó, kerülőút, m1, sztráda,