OTP Bank: be fog szakadni a személyi kölcsönök növekedése

Pénzcentrum2018. január 21. 09:00

A 2016-os több mint 60 százalékos piaci növekedéshez képest 2017-ben közel 50 százalékkal tovább bővült a személyi kölcsönök piaca 2016-hoz képest. A dinamikusan növekvő piacon a tavalyi év első kilenc hónapjában egy magyar bank által kihelyezett új személyi kölcsönök összege meghaladta a 85 milliárd forintot. A hitelintézet várakozásai szerint a további bővülésben még nagyobb szerepet játszhat az online ügyintézési lehetőség.

Az előző évben tapasztalt pozitív trend a 2017-es évben is folytatódott, ugyanis ismét jelentősen bővült az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök összege. A 2016-os több mint 60 százalékos piaci bővülést követően tavaly közel 50 százalékot növekedett a személyi kölcsönök piaca. A hitelintézet a tavalyi év első háromnegyed évében több mint 85 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt folyósított. Ezzel az eredménnyel az OTP Bank 2017-ben is megőrizte közel 40 százalékos részesedését a személyi kölcsön piacon - áll a bank közleményében.

A személyi kölcsönt online igénylő ügyfelek életkorát vizsgálva az OTP Bank szerint nincsenek jellemző korosztályok. Ugyanúgy igénylik a terméket a húszas, harmincas éveikben lévők, mint az idősebbek.

A személyi kölcsön igénylések nagyarányú bővülésében egyre nagyobb szerepe van az online ügyintézési lehetőségnek, a digitális fejlesztéseknek. A tavalyi évben a megkötött szerződések 7 százaléka már teljes egészében elektronikusan [...] történt

- mondta el Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója. 

Azt látjuk, hogy a fogyasztók, az ügyfelek követik a változásokat; a digitalizáció jelentősen befolyásolja a hazai pénzügyi kultúra fejlődését is

- fűzte hozzá Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus. 

Az OTP Bank előzetes számításai szerint 2018-ban 20 százalék körüli bővülés várható az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök területén.
Címkék:
hitel, pénz, forint, személyi kölcsön, kölcsön, otp bank,