Diákok, figyelem! Fontos határidő közeleg

Pénzcentrum2017. május 13. 17:31

Még két napig, május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a Diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat pénzhez - írja közleményében a társaság.

Érdemes még egyszer végiggondolniuk az idei tanévre esedékes pénzügyi kiadásokat az egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hiszen közeleg a tavaszi félév és egyben a tanév utolsó Diákhitel igénylési határideje, május 15-e Az időben megigényelt összeg, június 15-én kerül a hallgatók bankszámlájára. Tekintettel a nyári szünetre, ezt követően legközelebb az őszi félév elején, októberben kaphatnak Diákhitelt az azt igénylő hallgatók.

A rekord alacsony, 3,35 százalékos kamatlábú Diákhitel1 esetében havi szinten 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, továbbra is fix 2%-os kamattal, állami támogatás mellett vehető fel. A kötött felhasználású Diákhitel maximuma a hallgató képzési díjának összege.

A Diákhitel igénylése egyszerű és kényelmes, hiszen a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (ETR/Neptun) is elindítható. Az elektronikusan kitöltött adatlapokat kinyomtatva, az adott intézmény Tanulmányi Osztályán vagy egyéb kijelölt hiteligénylési pontjain lehet hitelesíteni és leadni. A Társaság hitelügyintézési portálján, a Diákhitel Direkten továbbra is igényelhetőek a Diákhitelek. Aki a kérelmezésnek ezt a módját választja, szerződését a Diákhitel Központ partner pénzintézeteiben, takarékszövetkezetekben és postahelyeken adhatja le.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt megtalálnak a www.diakhitel.hu weboldalon. A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálata Budapesten két helyszínen is elérhető, a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon is várják az érdeklődőket.

Címkék:
hitel, karrier, diákhitel, főiskola, diák, igénylés,